Vanaf 1985 is André Manuel actief met achtereenvolgens Fratsen, Krang, De Ketterse Fanfare en vanaf 2011 dus met Dancing Dollekamp.

Andre zingt, gromt, krijst en zucht en speelt daarbij diverse snaarinstrumenten, talloze traporgels en wat hem zo verder voor de voeten komt.


André doet ook aan theater en ondanks zijn vele pogingen de mensen de zaal uit te jagen wordt ie toch bedolven onder de prijzen en goede recensies; in 1989 wint hij bijvoorbeeld de Persoonlijkheidsprijs van Cameretten, in 1990 de juryprijs op het Leids Cabaret Festival, De Seth Gaaikema Award en in 2000 met Krang zowaar een Zilveren Harp.


Andre is lid van het Beukorkest en biljartvereniging Boonk 3.


In 2011 brengt Manuel de solo-cd Dollekamp uit.

Vlak daarna formeert hij de band Dancing Dollekamp, bestaande uit Theun Supheert (onder andere Ketterse Fanfare), Adri Karsenberg (onder andere Fratsen, Krang en The Kings of Oblivion), Ottoboy (fameus eenmanspunkorkest), Bert Kuipers (onder andere Quasimodo), Henk-Jan Hoekjen (onder andere Stilettos) en DJ DNA (onder andere Urban Dance Squad).


De band, die behalve (Twentstalig) materiaal van de cd Dollekamp ook nieuw Duits- en Engelstalig materiaal ten gehore brengt, krijgt het publiek dat het verdient.

 

André Dollekamp

Home.html